Ana SayfaKURDISTAN“ABD ve Rusya Türk devletinin Rojava’ya girmesine izin vermeme konusunda anlaştı”

“ABD ve Rusya Türk devletinin Rojava’ya girmesine izin vermeme konusunda anlaştı”

Rûdaw’a konuşan Ali Nawaf el-Asi, Türkiye Hükümeti’nin operasyon tehditlerinin iç siyasete yönelik mesaj olduğunu söyledi.

Ali el-Asi, “Türkiye gerçekten bir krizde. Birçok iç sorunu var. Ancak son zamanlarda ABD’den önemli kazanımlar elde etti. Bu başarılardan vazgeçmeye hazır değil özellikle de şu anda. Sanırım Suriye’nin kuzeyine ve doğusuna yönelik bu saldırı tehdidi daha çok Türkiye’nin içine yönelik bir mesajdır” ifadelerini kullandı.

ABD ve Rusya’nın Türkiye’nin Rojava’ya girmesine izin vermeme konusunda anlaştıklarını savunan Ali el-Asi şöyle devam etti:

“ABD’nin bu izni Türkiye’ye vereceğine ve Suriye’nin kuzeydoğusuna geçmesine göz yumacağına  inanmıyorum. Tükiye’nin olası operasyonu Rusya’ya da büyük zarar verecektir. Rusya, Türkiye’nin Serê Kaniyê ve Girê Spî’ye geçişinden fayda görmedi, Rusya çok zarar gördü. Türkiye kuzeybatı Suriye’deki anlaşmalara uymadı. Özellikle İdlib ve ‘güvenli bölgelerde’. Bu nedenle ABD ve Rusya bugün Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye’ye geçmesine izin vermeme konusunda anlaşmışlar.”

Rudaw

- Advertisment -

Recent Comments

Verified by MonsterInsights