Belgeselde Keskin’in otuz yılı aşan insan hakları mücadelesinin yanı sıra kişisel hayatından anıları da anlatıyor.
Avukat ve insan hakları savunucusu Eren Keskin’in yaşamı belgeselleştirildi. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin ‘Barış İçin Kadın SES’ projesi kapsamında hazırlanan belgeselde gazeteci Ayşegül Doğan ve yönetmen Nesrin Ölmez’in imzası yer alıyor.
Belgeselde Eren Keskin hem insan hakları için verdiği mücadelesini hem de kişisel yaşamından bazı anılarını anlattı.
Kesin, belgeselde gençlik yıllarında tanıştığı Kürt kimliği ve Kürt sorununun insan hakları mücadelesinde belirleyici rolünü tanık olduğu olaylarla dile getirdi. Hak savunucusu olarak en büyük baskıyı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesinden sonra yaşadığını belirten Keskin, eski HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın öldürülmesinin de kendisini etkileyen en önemli olaylardan biri olduğunu söyledi.
Kadın hareketinin de insan hakları konusundaki mücadelesinde belirleyici bir yeri olduğunu ifade eden Keskin, Kürt kadın hareketinin yalnız bırakıldığını söyledi ve Türk ve Kürt kadın hareketlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Çözüm sürecinin sona ermesinden sonra hakkında 143 dava açıldığını söyleyen Keskin, cezaevine girme ihtimali olduğunu ancak Türkiye’den ayrılmayacağını söyledi.
Pek çok faili meçhul cinayetin olduğu bir coğrafyada yaşadığımıza dikkat çeken Keskin, mücadelesinde vazgeçmeme sebebini de “hep o ölüler gelir aklıma, insan hakları mücadelemizi ölülerimize karşı olan borcumuz olarak tanımlıyorum” diyerek açıkladı.
Belgeselin tamamını bu linkten izleyebilirsiniz.