Site icon Rojnameya Newroz

Adana’da ev baskınları: 35 gözaltı

Adana'da gözaltılar

Adana'da HDP ve DBP'li siyasetçilerin de olduğu 35 gözaltı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Binevş Kültür Sanat Derneği’ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana, Mersin ve Diyarbakır’da bazı adreslere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, polislerin evlerin kapılarını kırdığı ve yurttaşları darp ettiği belirtildi.  

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre baskınlarda yapılan aramaların ardından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, HDP PM Üyeleri Abdurrahman Oral ve Ahmet Yıldız, DBP Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile Binevş Kültür Merkezi çalışanları İlyas Arzu, Murat Gürbüz, Suat Ekin ve Jiyan Savcı, HDP Adana İl Yöneticisi Ahmet Akdoğan, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök, TJA aktivisti Emetullah Akçaray ve Sever Uzun, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eş Başkanı Süphiye Bayav ile Jiyan Aslan, Mahsum Uzun, Zilan Çiçek, Mehmet Saruhan, Hayrettin Öz, Mehmet Sait Dikmen, Vakkas Durgut, Evin Özbay Dilan Yiğit, Gülbahar Akman, Yaşar Akman, Mehmet Solmaz, Bedri Şengül, Zilan Taş, Ayşe Solmaz, Mehmet Aykut, Ramazan Demirhan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alındı.

BİNEVŞ KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ’NDE ARAMA

Binevş Kültür Sanat Derneği’ndeki aramalar sona ererken Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldı. Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı olup, gözaltına alınmayan kişilerden birinin de TJA aktivisti Zana Çoban olduğu belirtildi. Çoban’ın Mersin’deki ailesinin de evi basıldı.

‘POLİS KAMERASINI DIŞARI ÇIKARDILAR, HASTA OLDUĞUMU SÖYLEMEME RAĞMEN DARP ETTİLER’

Evi basılan Nafiye Çoban, Zana Çoban’ın evde olmadığını belirtirken, polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını, darp edildiğini aktardı. Çoban, şikayetçi olacağını belirtti.

Zana’nın evde olmadığını belirtmesine rağmen polislerin zorla eve girdiğini kaydeden Çoban, “Önce iki polis girdi. Zana’nın evde olmadığını görünce TEM’den polis çağırdılar. Evi dik dik aradılar. Eşyaları kırdılar. Eşyalarımı kırdıklarında sinir krizi geçirdim. Yapmamalarını istedim. Polis kamerasını dışarıya çıkardılar. Hasta olduğumu söylememe rağmen üzerime yürüdüler. Bir polis bana yumruk attı. Daha sonra fenalık geçirdim” diye konuştu.

Kendisine yapılanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kaydeden Çoban, İnsan Hakları Derneği’ne başvuracağını söyledi.

Zana Çoban’ın ikamet etmemesine rağmen dedesinin 3 katlı evi de arandı. Arama kararı olmamasına rağmen üç katı da dik dik arayan polislerin her tarafı dağıttığı belirtildi.

Artı Gerçek

Exit mobile version