Site icon Rojnameya Newroz

38 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE OLAN SEÎD ŞÊRZAD’A DESTEK

İran’ın Kerec kentindeki Recayi Şehr Cezaevi’ndeki 20 siyasi tutsak yayınladıkları bir mektup ile 38 gündür açlık grevi eyleminde olan Kürd siyasi tutsak Seîd Şêrzad’ı desteklediklerini açıkladı.

İran’ın Kerec kentindeki Recayi Şehr Cezaevi’ndeki 20 siyasi tutsak yayınladıkları bir mektup ile 38 gündür açlık grevi eyleminde olan Kürd siyasi tutsak Seîd Şêrzad’ı desteklediklerini açıkladı.

İran’ın Kerec kentindeki Recayi Şehr Cezaevi’nde tutulan 20 siyasi tutsak, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları İran özel raportörü Asime Cehangiri’ye mektup göndererek uluslararası merkezlerin Seîd Şêrzad’a destek sunmasını talep etti. 

Kurdpa haber ajansında yer alan habere göre 20 siyasi tutsağın mektubunda şunlar belirtildi: “Kerec kentindeki Recayi Şehr Cezaevi’nde tutuklu ve ailelerinin hakları çoğu zaman ihlal ediliyor. Bu konuda birçok kez sözlü başvuru, mektup yazılmasına ve inceleme yapılmasına rağmen, şu ana kadar ilgili yetkililer tarafından olumlu bir yanıt verilmedi.” 
Mektupta ayrıca siyasi tutsak Seîd Şêrzad’ın 38 gündür açlık grevinde olduğu hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Bundan bir süre önce açlık grevi eylemi yapan her iki siyasi tutsak Huda Sabir ve Ekber Mihemedi de yaşamını yitirdi. Seîd Şêrzad’ın yaşamının korunması için tüm yolların göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz.”

Mektupta imzası bulunan siyasi tutsaklar şunlar: “Şahin İqdami, Ferid Azmude, Behzad Terehomi, Reza Ekber, İrac Hatemi, Xalid Herdani, Letif Huseni, Wahid Xelusi, Cabir Abidini, İbrahim Feyruzi, Hemze Sewari, Hasan Sadıqi, Abdulkasım Fuladwendi, Ferhad Fehendij, Reza Kahe, Ahmed Kerimi, Salih Kuhne, Said Masuri, Zanyar Muradi ve Behnam Musawend.”
Doğu Kürdistan’ın Kirmanşah kentinden olan Kürd siyasi aktivistSeîd Şêrzad, daha önce de açlık grevi eylemi gerçekleştirmişti. Seîd Şêrzad cezaevi dışına ulaştırdığı mektubunda, cezaevi yetkilileri ve polislerin tutuklu ailelerine yönelik saygısız ve aşağılayıcı yaklaşımlarına, siyasi tutsakların aile üyelerinin engellenmesi, siyasi tutsakların tedavilerinin engellenmesi ve işkence ve zor yoluyla mahkemeler götürülmesi gibi konulara dikkat çekmişti.

BASNEWS

Exit mobile version